Alfaresort

Chiflika Thermal

РЕЛАКС ЗОНА

Работното време на Релакс зоната е от 14:00 - 20:00.

Лечебните качества на горещата минералната вода (52° ), която извира от 1000 м дълбочина се определят от комплексното действие на нейните лечебни фактори - наличните химични компоненти и специфично действащите съставки. Подходяща е за лечение на опорно - двигателния апарат, неврологични болести, нефро - урологични, сърдечно-съдови, ендокринно - обменни и алергични заболявания.

Семеен хотел Алфарезорт разполага с  РЕЛАКС ЗОНА, където можете да релаксирате докато се наслаждавате на красивата гледка към река Козещица. РЕЛАКС ЗОНАТА  разполага със сауната, релакс стая, руска баня, контрастен душ- тип ледено ведро и открит минерален басейн с "топило" с температура на водата 37-40 грасуда и секция за плуване с температура на водата 33 градуса.

САУНА

Всеизвестен факт е множеството  от полезни за здравето свойства на сауната,тя е един естествен и релаксиращ начин за  подмладяване и повишаване на духа.Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността.Друг голям плюс на сауната е , че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло.Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние. Тя действа успокояващо и отпускащо, помага ни да преодолеем стреса и умората.
Сауната не се препоръчва за:

  • хора с високо или ниско кръвно налягане, както и при такива с различни сърдечни болести
  • бременни
  • след употреба на алкохол и кафе
  • хора с разширени вени и затруднено кръвообращение

РУСКА БАНЯ

Руската баня датира от дълбока древност и е доказан  метод за сваляне на  нервното напрежение, стреса, преумората, предпазване от простудни заболявания. Банята разполага с печка на дърва, която нагрява камъни, с голям коефициент на задържане на топлина, които затоплят помещението. След като камъните се нагреят достатъчно, те се поливат с вода, смесена със специфични масла ,за да се образува пара.
Банята оказва благоприятно влияние на душевното състояние.В парилката горещия въздух и парата изчистват мъртвите клетки на порите и създават се условия за замяната им с нови. Също така микроби загиват от високата температура. Рязкото изменение на температурата при парене и след това обливането с прохладна вода увеличават по-бързото снабдяване на кожата с кръвни телца и стимулират дейността на кръвообращението.
Руската баня е полезна за хора, страдащи от ревматизъм, радикулит, професионални заболявания на опорно двигателния апарат. Лекарите специално използват горещи бани и за лекуване на пациенти с болни бъбреци и захарен диабет, тъй като понижава нивото на кръвната захар в организма. След подобна баня се приповдига настроението, нервната система се уравновесява, нормализира и изчезва физическата умора, подобрява се апетита. Всичко това дава усещане за бодрост, лекота на движенията.
Специалистите препоръчват сауната и руската баня да бъдат комбинирани с охлаждане или така наречената ''ледена шокова терапия '' ,която се осъществява с помощта на леденото ведро.

МАСАЖНО СТУДИО

Нашето Масажно Студио предлага богат избор от масажи и терапевтични процедури ,съчетани от релаксиращи масажни похвати ,които се прилагат с етерични или базови масла в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди на всеки клиент. Докато се наслаждавате на отпускащия масаж в спокойната обстановка, нашите специалисти ще Ви помогнат да се освободите от болките в кръста и стреса от напрегнатото ежедневие.

МАСАЖНО СТУДИО ЦЕНОВА ЛИСТА

Избрахте нас?

Вижте нашите цени!

Избрахте нас?

Вижте нашите цени!

Обадете ни се сега

+359 89 3678261

Обадете ни се сега

+359 89 3678261

Изпратете ни съобщение

info@alfaresort.bg

Изпратете ни съобщение

info@alfaresort.bg

Планирайте вашата следваща ваканция!